שמי דב כץ (או: דובי כץ).

המסלול האקדמי שלי החל באוניברסיטת תל אביב בישראל בלימודי תואר ראשון במסלול המשולב של הנדסת חשמל ומדעי המחשב. במהלך לימודי התואר הראשון ערכתי מחקר בתחום הראייה הממוחשבת ולמידת מכונה. משם המשכתי ללימודים מתקדמים בארה"ב. למדתי לתואר שני ושלישי במדעי המחשב באוניברסיטת מסצ'וסטס באמהרסט (UMass Amherst). המחקר שלי התמקד ברובוטיקה, ראייה ממוחשבת, אינטליגנציה מלאכותית ולמידת מכונה.

עבודת הדוקטורט שלי הציעה גישה חדשה למערכות אוטונומיות. במקום הגישה הקלאסית של חישה-תכנון-פעולה (sense-plan-act), הצעתי להכניס פעולה כחלק ממנגנון החישה של הרובוט. התוצאה היא רובוט שיכול "לשחק" עם העולם כדי לגלות איך הוא עובד. קראתי לפרדיגמה החדשה הזאת Interactive Perception. בשנים האחרונות התפרסמו מחקרים רבים שאימצו את הגישה כדי לפתור בעיות מאתגרות כמו קיפול כביסה, זיהוי חפצים, בניית מודלים לכלים עם דרגות חופש וכו'.

אחד האתגרים שנוצרו עם Interactive Perception הוא איך יודע הרובוט כיצד לשחק עם חפצים כדי לבנות מודל שלהם. במחקר שלי ניסיתי לדמות את הצורה שבה ילדים לומדים. הרובוט שלי חקר את העולם ע"י Reinforcement Learning.

לאחר סיום התואר, המשכתי לפוסט-דוקטורט ברובוטיקה באוניברסיטת קרנגי-מלון בפיטסבורג. ב CMU פיתחתי את Interactive Perception לסביבות מאתגרות במיוחד כחלק מפרויקט של הצבא האמריקני: פינוי ערמות לאחר פיגוע או רעידת אדמה כדי לאתר ניצולים ו/או חפצים ספציפיים. גם כאן הרובוט לומד ומשפר ביצועים תוך כדי ניסוי וטעייה.

עם סיום הפוסט-דוקטורט הצטרפתי לחברת אוקולוס כאחד העובדים הראשונים. באוקולוס פיתחתי את מערכת הראייה הממוחשבת שעוקבת אחר תנועת הראש של המשתמש ומאפשרת לו לנוע במרחב המציאות המדומה. המערכת פתרה למעשה את בעיית ה Motion Sickness ואפשרה לראשונה להנות מחווית המציאות המדומה. לאחר שאוקולוס נרכשה ע"י פייסבוק הקמתי את קבוצת הראייה הממוחשבת שכללה כ 80 מהנדסים, חוקרים ומנהלי קבוצות. במסגרת התפקיד רכשתי מספר חברות סטארט-אפ ושילבתי אותן בקבוצת הראייה הממוחשבת.

היום אני עובד על פיתוח אלגוריתמים של ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה כדי לשנות את חווית הקניות בחנויות כלבו וסופרמרקט.